Renegades – en spilleautomat med god grafikk

Introduksjon

Renegades vil nok de fleste kjenne igjen som tittelen på en actionfylt film fra 2017, men i denne sammenheng er det et spill NetEnt – en av vår tids største og mest kjente spillutviklere – har laget. Dette er en spennende spilleautomat med mange funksjoner og muligheter. Temaet som er satt til spilleautomaten er også annerledes, for her er det snakk om fem mektige kvinner med mange styrker og egenskaper. Det er noe trolsk over det hele, også det som skjer på skjermen foran deg når du spinner på denne automaten. Her er det hele 243 gevinstlinjer, og symbolene har varierende størrelse.

Disse fem kvinnene har forskjellige bakgrunner og de gir deg forskjellige gevinster i størrelse også, alt etter hvilke kombinasjoner du får opp på skjermen foran deg. Det er ikke så mange forskjellige symboler som dukker opp, men det som imidlertid gir et stort omfang av muligheter, er at alle symbolene eksisterer i ulike størrelser. Med flere tilleggsfunksjoner også, kan dette gi mye moro for innsatsen du avlegger på automaten. Det er noen elementer vi savner som vi skal komme tilbake til, men etter en drøy time ved spaken gikk vi faktisk i pluss i forhold til innsatsen vi la ned.

Gevinstlinjer og innsats

Dette er en spilleautomat som er skapt med den mer moderne formen for gevinstmuligheter. Her er det ingen tradisjonelle gevinstlinjer, men mange forskjellige variabler i form av hele 243 mulige gevinstkombinasjoner. Dette er kombinasjoner av like symboler, og små symboler eller større symboler i ren tilfeldighet. Når det kommer til innsats vil denne stå i forhold til hva du har muligheten til å vinne selvfølgelig. Du kan satse både stort og smått i dette spennende spillet. Du må satse minst 40 mynter per linje, men du kan justere myntverdien fra 0,01–2. Dette gir deg mulighet til å spille for et beløp du selv er komfortabel med.

Tema og design

I bakgrunnen på selve spillskjermen kan du skimte et spøkelsesaktig og trolsk landskap med tåkelagte fjellspisser, og musikken som NetEnt har satt til spillet forsterker denne mystiske, litt skremmende (eller dramatiske) atmosfæren. Heldigvis har NetEnt latt lydene av de fem hjulene være nedtonet slik at musikken preger spillet mens du søker gevinstene. Den lave sildrende lyden brytes kun når du får opp et bonussymbol eller symboler som er i ferd med å gi deg gevinst eller utbetaler en gevinst. Symbolene, i tillegg til de fem kvinnene, minner om juveler eller krystaller i forskjellige farger, helt enkelt. I tillegg har du et wild- og bonussymbol.

Bonusfunksjonene på Renegades

Selv om du får opp symboler i ulike størrelser her, så har de store symbolene bare den effekten at de dekker flere hjul. I seg selv gir ikke de enkelte kvinnene deg noe ekstra, men kommer de som store vil de øvrige hjulene roe tempoet, og med riktig kombinasjon kan dette gi deg en pen gevinst. Spilleautomaten byr på et brennende wild-symbol som erstatter alle de øvrige symbolene, og som kan dukke opp flere av per spill. Bonus-symbolet har heller ingen stor effekt før det dukker opp tre av det på skjermen, noe som utløser bonusspillet. Her vil du bli belønnet med åtte gratisspinn!

Fordeler

Spilleautomaten Renegades er virkelig lekkert designet og fremstår som mystisk, litt trolsk og flott laget til. Sånn sett er det en fornøyelse å spille, og den tilhørende musikken som ikke er ødelagt av unødvendige tilleggslyder er behagelig. Grafikken i spillet er i tråd med NetEnts image – av høy kvalitet – og symbolene i ulik størrelse er en smart måte å skape stor variasjon på. Selv om de fleste symbolene i naturlig størrelse ikke gir så store gevinster, må vi innrømme at bonusspillet med minst åtte gratisspinn ga til dels store gevinster. Renegades fra NetEnt er en spennende og morsom spilleautomat.

Ulemper

Med dette temaet som bakgrunn, og med den effekten symbolene i ulik størrelse gir, synes vi det kunne vært laget noen flere tilleggsfunksjoner på denne spilleautomaten. Med fem kvinner som herjer i hvert sitt felt synes vi NetEnt enkelt kunne skapt en slags multiplikator eller en form for bonusstige underveis. Selv om tre bonussymboler gir deg minst åtte gratisrunder og potensielt høye gevinster, skjer denne kombinasjonen alt for sjelden, og vi synes bonussymbolet alene eller i par skulle gitt noe tilbake. Når du spiller på automaten kan du spille ganske lenge og oppleve gevinsttørke før en litt stor gevinst dukker opp – tålmodighet er en dyd!

Oppsummering

Vi elsker jo alle NetEnt sine skaperverk på nettcasinoene, og det er ikke mange spilleautomater de har utviklet som ikke har blitt en favoritt blant mange spillere. Vi er ikke sikre på om dette blir en favoritt, men det er noe med designet, musikken, symbolene og de få tilleggsfunksjonene den gir, som holder oss tålmodige og spente på minst tre bonus-symboler. Når vi fikk det, så ble det en ganske fet gevinst, og etter en tid satt vi igjen med litt i pluss. Men samtidig håper vi på en versjon to av denne med enda flere herlige funksjoner, og da tror vi den kan ta av blant spillerne!